En tidligere kursist tandpine, der forsvandt efter kun én nål.

53 år gammel tidligere kvindelig kursist får d. 25/6 ondt i en tand i højre underkæbe. ( nr fem).
Tanden er for et par år siden rodbehandlet og med porcelænskrone på.
Smerten starter stille og roligt som en ømhed, og er kun tilstede når der tygges i den pågældende side, eller hvis hun banker på tanden med tandbørsten. Hun tænker det vil gå i sig selv igen og vælger at se tiden an.

Efter to dage indser hun at tandlægen må kontaktes, da smerterne er tiltagende.
I midlertid er der sommerferie hos tandlægen, så hun kan først få en tid 2 dage efter.
I løbet af disse to dage tiltager smerterne, det føles som regulær tandpine, med en konstant borende smerte, som forværres ved belastning af tanden.

Der tages dagligt en kombination af Panodil og Ipren i max dosis også i løbet af natten, hvor hun vågner op pga. smerten, men helt smertedækket bliver hun ikke. Aftenen før tandlægebesøget står hun ved sengetid og børster tænderne forsigtigt. Forbereder sig mentalt på, at det vil blive en lang og pinefuld nat. Det er endnu for tidligt at tage næste dosis smertestillende, selvom der er store smerter.

Gode råd er dyre, men pludselig kommer hun i tanke om, at måske kunne akupunktur hjælpe.
Kæben palperes, men der er kun en diskret ømhed lige neden for den smertende tand.

Hun sætter derefter en blå nål ca. 1 cm fra kæbevinklen og drejer den et par omgange.
Efter få sekunder lindres smerten, og efter 15 minutter er smerten helt væk. Næste morgen er hun fortsat fuldstændig smertefri. Der kan bankes på tanden og tygges uden det mindste problem.

Hun overvejer at aflyse tandlægetiden, da hun jo reelt set ikke har et problem længere, men vælger dog alligevel at møde op. Tandlægen undersøger tanden og tager røntgen, der er normalt. Han kan ikke påvise at der er, eller har været noget i vejen, men siger afslutningsvis, efter at have hørt denne beskrivelse, “ Vi må håbe det holder,” var tandlægens slutbemærkning.

Og det må man sige det gør. I hvertfald er der her, 1 1/2 måned senere, fortsat ingen smerter.

(red.) Det anvendte punkt var St-6.