Hvad kan akupunktur bruges til ?

 

Efter Nixon’s besøg, kom der en hel armada af journalister til Kina, for at opleve denne mirakelkur. De næste flere år kunne man i verdenspressen læse om det ene mirakel efter det andet. “Havde vi fundet de vises sten?”

 Jeg kom først med på vognen i slutningen af 1970`erne, som 2. generation af forskere, der nok var lidt mere skeptiske. Vi kunne ikke behandle alverdens dårligdomme med akupunktur. Til gengæld var der lidelser, hvor vi måtte erkende, at teknikken havde et potentiale, der burde undersøges nærmere.

 Det gjorde jeg så de næste ti år, hvor jeg opsøgte læger rundt omkring i verden. Det bragte mig til England, Tyskland, Tjekkoslovakiet, Østrig, Bulgarien, Holland, Belgien, Danmark, Canada og Kina. 

 Efter mine tre års turnus tid, købte jeg en praksis i Frederikssund, hvor jeg arbejdede til 1990. Herefter emigrerede jeg, med min kone og to børn, til Sheffield i England. Her havde jeg købt en akupunkturklinik, som havde et passende patientgrundlag. Min forgænger var også læge, og havde ind i mellem, hjulpet den lokale smerteoverlæge på smerteklinikken. Efter et halvt års tid fik jeg en indbydelse til Weston Park Hospital, og inden jeg kunne tælle til tre, var jeg ansat som overlæge på afdelingen.   

 

Men eventyret er ikke slut endnu. Den lokale professor i onkologi inviterede mig op på sit kontor. Han havde hørt jeg var interesseret i videnskab, undervisning af medicinske studenter og damplokomotiver. Han skulle lige ordne nogle praktiske ting, og så var jeg ansat på Sheffield universitet, først som lektor, senere som seniorlektor og sidst som professor. 

Det blev til vidunderlige næsten 20 år. Da jeg på dette tidspunkt var interesseret i ansigtssmerter, blev jeg sendt over for at tale med tandlægerne, så fik jeg også jobbet med at undervise tandlæge-studerende. 

 

Lidelser i bevægeapparatet

Interne lidelser

TMD

Angina pectoris

Ansigtssmerter

Lunge lidelser og asthma

Nakkesmerter

Maveproblemer

Skuldersmerter

Urologiske lidelser

albuesmerter

Gynækologiske lidelser

Håndledssmerter

Neurologiske lidelser

Lændesmerter

Hudlidelser

Knæ- og Ankelsmerter

Psykiske lidelser

 

Akupunktur er også rigtig godt til hovedpiner og menopausale gener